שיער מלא, בריא ושופע תמיד נחשב כסמל ליופי, בריאות ונעורים. עם זאת, השיער שלנו הוא גם אחד האזורים בגוף שיכולים להעיד על בעיה פנימית כלשהי. במקרים של נטייה גנטית לנשירת שיער ובשילוב של גורמים פנימיים וחיצוניים אחרים, יכולה להתרחש התקרחות מקומית. אובדן של שיער גורם לגברים רבים לשאול “האם אני מאבד שיער? האם זה נורמלי?” במאמר הזה נענה על השאלה שמעסיקה רבים: “איך אני יודע אם יש לי נשירת שיער?” נעמיק בסימנים הראשוניים של נשירת שיער ונסביר כיצד ניתן לטפל בהם ולשמור על שיער מלא וצפוף.
האם אפשר לחזות מקרים של נשירת שיער מראש?
התקרחות לא מתרחשת בן לילה. זהו תהליך הדרגתי, בדומה לדהייה איטית של צבעים בציור החשוף לאור השמש. אך האם אפשר לחזות את ההתקרחות? במקרים רבים, כן. לגנטיקה יש ללא ספק תפקיד מרכזי בכך. על ידי התבוננות בדפוסי השיער של בני משפחה קרובים, אפשר לפעמים לקבל תחזית למה עליכם לצפות. עם זאת, הגנטיקה אינה הגורם היחיד שקובע.
אורח חיים, הרגלי תזונה ואפילו מתח ולחץ נפשי ממלאים תפקיד משמעותי בבריאות של השיער. יש לזכור כי מעבר למראה, השיער שלנו משרת מספר מטרות ביולוגיות כמו הגנה על עור הקרקפת. כך היא מוגנת מקרני השמש האולטרה סגולות הקשות, בזכות השיער שלנו. בנוסף, השיער מסייע בוויסות טמפרטורת הגוף ושומר עלינו חמימים יותר באקלים קר. זקיקי השערה מקושרים לסיבי עצב, מה שהופך את השיער לאיבר שמזהה שינויים סביבתיים. יתר על כן, לא ניתן להתעלם מהמשמעות הפסיכולוגית של השיער. מהקניית ביטחון ועד להשפעה על התפיסה העצמית והדימוי האישי, לשיער יש תפקיד מכריע ברווחה האישית שלנו.
מהם הגורמים לנשירת שיער ומדוע היא מתרחשת?
כדי לטפל בנשירת השיער, יש להבין תחילה את הסיבות לתופעה. חלק מהגורמים כוללים:
שינויים הורמונליים
אירועים כמו גיל המעבר או בעיות כמו חוסר איזון בבלוטת התריס יכולים להשפיע על בריאות השיער, העובי שלו והמרקם שלו.
תופעות לוואי רפואיות
חשוב להכיר את תופעות הלוואי של תרופות שונות. חלק מהתרופות, במיוחד כאלו הקשורות למחלות לב, דיכאון ויתר לחץ דם, עלולות לקדם נשירת שיער.
מתח נפשי
האויב השקט הזה לא משפיע רק על הבריאות הנפשית שלנו. מתח וסטרס יכולים להוביל למצבים של נשירת שיער.
חסרים תזונתיים
השיער שלנו בנוי מחלבונים, ויטמינים ומינרלים. תזונה לא מאוזנת וחוסר במרכיבים חיוניים אלו עלולים להזיק לבריאות השיער.
טיפול לא נכון
בחיפוש אחר יופי, לעיתים גברים ונשים עוברים טיפולים כימיים ומשתמשים בכלי עיצוב חמים, מה שמחליש את השיער שלנו באופן משמעותי ועלול להוביל לנשירת שיער.
תכירו את מחזור צמיחת השיער שלכם
כדי לענות לכם על השאלה “איך אני יודע אם יש לי נשירת שיער”, חשוב שתכירו את אחד ההיבטים המשפיעים על התשובה. שיער האדם אינו צומח באופן רציף, אלא בשלבים. היכרות עם השלבים הללו עוזרת להבין שנשירת שיער קלה היא טבעית. עם זאת, שיבושים במחזור צמיחת השיער עלולים להוביל לנשירת שיער מוקדמת או מוגזמת. השלבים השונים הם:
- אנאגן (שלב צמיחה) – השלב בו השיער גדל, לרוב אורך בין שנתיים ל-7 שנים.
- קטגן (שלב מעבר) – שלב המשתרע על פני מספר שבועות, זקיקי השיער מתכווצים.
- טלוגן (שלב מנוחה) – נמשך כ-3 חודשים כאשר השיער נושר ומפנה מקום לשיער חדש.
מהי ההשפעה הפסיכולוגית של נשירת שיער?
אמנם נגענו בהשלכות הביולוגיות והאסתטיות של נשירת שיער, אבל ההשפעות הפסיכולוגיות חזקות באותה מידה. נשירת שיער יכולה להוביל להערכה עצמית ירודה, כאשר אנשים רבים מקשרים שיער מלא עם נעורים ויופי מזה אלפי שנים. אובדן שיער יכול להשפיע לרעה על הביטחון העצמי במידה רבה ולעיתים אפילו לגרום למצבים של חרדה חברתית ודיכאון. שיער מלא לעומת זאת, יכול להעלות את הביטחון העצמי וכמובן לשדרג את המראה הכללי בכמה רמות. גברים שרוצים לשפר את הרווחה האישית שלהם, צריכים לעבור הליך לשיקום השיער. דר זריאן השתלת שיער יכול לספק לכם את השינוי שתמיד חלמתם עליו, לחצו על הלינק המצורף לקבלת מידע נוסף.
אילו טיפולים יעילים לשחזור השיער במקרים של נשירה?
אלוורה – ידועה בתכונות המרגיעות שלה, אלוורה מעודדת צמיחת שיער ומפחיתה קשקשים.
שמן קוקוס – עשיר בחומצות שומן, חודר עמוק לתוך זקיקי השיער ומשפר את בריאות השיער.
תה ירוק – עשיר בנוגדי חמצון, תה ירוק יכול לעורר צמיחת שיער ולבלום נשירת שיער.
מינוקסידיל ופינסטריד – תרופות אלו אושרו על ידי ה-FDA הראו תוצאות בקידום צמיחת השיער.
טיפול בלייזר – טיפולי לייזר ברמה נמוכה יכולים לעזור בשיפור צפיפות השיער.
טיפול פלזמה עשירה בטסיות דם (PRP) – ההליך החדשני מתבצע על ידי שאיבת דגימת דם מהמטופל/ת ועיבוד שלו לקבלת שכבת פלזמה עשירה בטסיות. הפלזמה מוזרקת לקרקפת ומסייעת לקדם את צמיחת השיער ומשפרת את הבריאות הכללית שלו.
שינויים תזונתיים – שלבו תזונה עשירה בחלבונים עם שפע של חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים ומינרלים כדי לשמור על השיער שלכם בריא.
הפחיתו חשיפה כימית – בחרו במוצרים טבעיים ועדינים לשיער שלכם והשתדלו להפחית את השימוש בכלים לעיצוב בחום כמו מחליק ופן.
טיפול רגיל בקרקפת – עיסויים, טיפולים עם שמן ושמירה על קרקפת נקייה יכולים לעורר את זקיקי השיער ולשחזר את הצמיחה שלו במקרים של נשירת שיער.
התייעצו עם מומחים – תקבעו פגישת ייעוץ מקצועית עם כירורג מקצועי המתמחה בהשתלות שיער וטיפולים לשיקום השיער. הרופא המומחה יציע לכם את הטכניקה הטובה ביותר עבורכם כמו למשל DHI השתלת שיער, השתלה בשיטת FUE או בשיטת FUE Sapphire. הרופא המתאים יתאים עבורכם את הטיפול האידאלי ואת הטכניקה המיטבית לשיקום השיער שלכם, בהתאם למצב הנשירה אתה אתם מתמודדים.
לסיכום
נשירת שיער מלווה בסימפטומים שונים שיכולים לעזור לכם לדעת אם שיערכם נושר ואם עלולה להתחיל התקרחות. זכרו כי רק זיהוי של התסמינים לא מספיק, אתם צריכים לנקוט באמצעים יזומים לשמירה ושיפור בריאות השיער שלכם. אחד הפתרונות הטובים ביותר לנשירת שיער והתקרחות הוא ללא ספק ניתוח השתלת שיער, התייעצו עם הרופא המומחה שלכם לקבלת תוכנית טיפול מותאמת אישית.