תרופות וטיפולים

קיבצנו עבורכם את כל התרופות והטיפולים הנפוצים שקיימים היום בשוק כחלק מההתמודדת עם נשירת השיער או התקרחות.

אז אם הגעתם לפה סביר להניח שחיפשתם את אחד הטיפולים או התרופות הנפוצות להתמודדת עם נשירת שיער או התקרחות.
למזלכם, הגעתם למקום הנכון! 

נשירת שיער עודפת היא אחת מהתופעות האסתטיות הנפוצות ביותר בעולם, ויש לה סיבות רבות. היא יכולה להתרחש על רקע גנטי, בעקבות חוסרים תזונתיים, טיפול תרופתי או לחץ, לאחר לידה או בגלל תסרוקות כאלה או אחרות – אך היא נחשבת תופעה זמנית, ואפשר לפתור אותה באמצעים שונים.

 ישנם טיפולים טבעיים רבים שיכולים לעזור להפחתת הנשירה – החל משינויים תזונתיים, עיסוי הקרקפת ותרגילי נשימה ועד למריחה של שמנים ותמיסות צמחיות שאפשר לרקוח בבית. כמו כן, נודעת חשיבות רבה להרגלים שלנו ביחס לשיער – חבישת כובע, חשיפת השיער לשמש או קוקו מתוח – לכולם ישנה השפעה על נשירת השיער שלנו, ולכן גם שינויים בהרגלים עשויים לעזור בעצירת הנשירה.

לצד שיטות הטיפול הטבעיות, הרפואה המערבית מציעה טיפולים תרופתיים שונים. לפי הגישה הקונבנציונלית לנשירת שיער, על המטופל לפנות לרופא עור לשם הערכת המצב, ולאחר מכן להיעזר בתכשירים שונים כדי להתמודד עם נשירת השיער. אחת התרופות הנפוצות לטיפול בנשירת שיער עודפת היא פינסטריד, אולם היא ניתנת בעיקר לגברים במצבי התקרחות מתקדמים. תכשיר אחר, המיועד לשימוש חיצוני על הקרקפת, הוא מינוקסידיל – תמיסה הנחשבת ליעילה בעצירת הנשירה אצל גברים ונשים.

לסיכום, זכרו כי הצעד הראשון הוא לבחון אם מדובר בנשירה נורמלית או עודפת (מעל 100 שערות ביום). במקרה של נשירה עודפת, תוכלו להיעזר באחת מהשיטות לטיפול בה ולהפחית אותה משמעותית תוך זמן קצר.

פוסטים אחרונים

השאירו פרטים וניצור אתכם קשר בהקדם