bunch of white oval medication tablets and white medication

פרופסיה\פינסטריד – האם זה יעיל כנגד נשירת שיער והתקרחות?

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

פינסטריד, הנמכרת תחת שמות מסחריים שונים כמו פרוסקר ופרופסיה, היא תרופה המיועדת לטיפול בהתקרחות אצל גברים. התרופה מיועדת להגברת הצמיחה של שיער הראש ולמניעה של נשירת שיער באמצעות חסימה של האנזים 5-אלפא-רדוקטז – האנזים שאחראי על המרת הטסטוסטרון ל-DHT (דיהידרוטוסטרון). רמות גבוהות של DHT עשויות לפגוע בצמיחה התקינה של שיערות על הקרקפת, ולכן פגיעה בתהליך הייצור של ה-DHT משמעותה עצירה (או לפחות האטה) של התקרחות אצל גברים – ולעתים אף שיפור והאצה של תהליכי הצמיחה של השיער החדש.

אמנם פינסטריד נכנסה לשימוש כתרופה למניעת ערמונית מוגדלת, אך התבררה עם השנים (ובאמצעות מחקרים רבים) כתרופה יעילה גם למניעת התקרחות. בהקשר זה, התרופה, הנצרכת בבליעה של כדור אחד ביום, נמצאה כתרופה אפקטיבית ביותר. מחקרים הראו כי היא מאטה נשירת שיער אצל כמעט 100% מהגברים הצורכים אותה, ומשפרת את צמיחת השיער אצל יותר ממחציתם.

Propeciafinasteride היא תרופה מאושרת ה-FDA המשמשת לטיפול בנשירת שיער גברית.
Propeciafinasteride היא תרופה מאושרת ה-FDA המשמשת לטיפול בנשירת שיער גברית.

מחקרים רבים נערכו בעולם במטרה לבחון את יעילותה של התרופה לאורך זמן, ורובם הגיעו לתוצאות ולמסקנות דומות. באחד המחקרים, אשר בחן את יעילות הפרופסיה לאחר חמש שנים, נמצא כי אצל 90% מהגברים שהשתתפו במחקר ואשר צרכו את התרופה באופן קבוע לאורך השנים נבלמה נשירת השיער או נרשמה צמיחה מחודשת. כמו כן, אצל מחצית מהמשתתפים הודגמה צמיחה משופרת של שיער הקרקפת. למרות זאת, אצל 10% מהמשתתפים נרשמה החמרה במצב ההתקרחות הקיים.

אף שנראה כי מדובר בתרופה בטוחה לשימוש, יעילה במיוחד ובעלת תוצאות מרשימות, ניכר כי בשנים האחרונות הולכות ומתרבות הטענות נגדה בשל תופעות הלוואי שלהן היא עשויה לגרום. רוב הטענות מתמקדות בשינויים ההורמונליים שהתרופה מביאה להם ובהשלכות שלהם על התפקוד המיני של הגבר: ישנם מחקרים שונים שמראים כי צריכה קבועה של התרופה לאורך שנים עשויה להוביל לירידה בחשק המיני, לכשל זקפתי (אימפוטנציה) ולירידה בנפח הזרע. כמו כן, נטען כי שימוש קבוע בתרופה עלול להוביל לדיכאון ולהפרעות בקצב הלב. עם זאת, חשוב לציין כי מספר הגברים אשר דיווחו על קיומן של תופעות לוואי בעקבות צריכת התרופה הוא מזערי. נוסף לכך, לא מדובר בתופעות לוואי בלתי הפיכות.

נוסף לכך, ישנם הטוענים כי התרופה פוגעת בפוריות. מחקר אשר בחן את הסוגיה מצא כי ספירת הזרע של גברים הצורכים פרופסיה יורדת, אולם היא מתאזנת לאחר הפסקת הצריכה. בשל כך, מומלץ לגברים לא לצרוך פרופסיה במהלך התקופה שבה הם מנסים להיכנס להיריון. נוסף לכך, נטען כי התרופה, שנועדה במקור לטפל בסרטן, עשויה דווקא להוביל להתפתחות של סוגים אחרים של סרטן הערמונית. עם זאת, חשוב לציין שהממצאים שנויים במחלוקת, וכי יש הטוענים שהקטנתה של בלוטת הערמונית, אשר מתרחשת בעקבות צריכה קבועה של פרופסיה, דווקא מקלה על אבחון מוקדם של סרטן.

למרות המתקפות הביקורתיות נגד התרופה, נראה שהיא זוכה לגיבוי מרופאים ומחוקרים, אשר ממשיכים להמליץ עליה בפני מטופלים ואף צורכים אותה בעצמם. עם זאת, חשוב לזכור שהשפעת הפרופסיה תלויה בצריכה קבועה שלה – וגם ההשפעה המינימלית ביותר מופיעה רק לאחר כמה חודשים (לפחות שלושה) של צריכה יומיומית שלה. אמנם גברים רבים מעידים כי הם מרוצים מאוד מהתוצאות של התרופה, אולם חשוב לזכור שצריכה קבועה (ולמשך כל החיים) של התרופה מייצרת תלות בה, לעומת השתלת שיער, שהיא טיפול חד-פעמי והפתרון המהיר והבטוח ביותר, והיחיד המבטיח קרוב ל- 100% הצלחה. כמו כן, חשוב לזכור שמדובר בתרופה חדשה יחסית, אשר עדיין לא זכתה למחקר מעמיק. אמנם רופאים וחוקרים טוענים כי היא בטוחה לשימוש – אך גילויים חדשים על התרופה ועל תופעות הלוואי שלה עשויים לצוץ בכל רגע ולשנות את מה שהקהילה המדעית יודעת עליה. התרופה פועלת על ידי הפחתת רמות ה-DHT, הורמון התורם לנשירת שיער.

התרופה פועלת על ידי הפחתת רמות ה-DHT, הורמון התורם לנשירת שיער.

 

פינסטריד תרופה: מה זה בכלל ואיך זה עובד?

פינסטריד היא תרופה שפותחה במקור לטיפול בערמונית מוגדלת, אבל מהר מאוד התגלה שיש לה תכונה מעניינת נוספת – היא יכולה לעצור נשירת שיער! איך זה עובד? היא מונעת את ההמרה של טסטוסטרון לדי-הידרו-טסטוסטרון (DHT), שהוא האשם העיקרי בנשירת שיער אצל גברים.

  • פועלת על ההורמונים בגוף
  • מפחיתה את רמות ה-DHT
  • יעילה בעיקר בקדקוד ובחלק הקדמי של הראש

מה זה פרופסיה? האם זה שונה מפינסטריד?

פרופסיה היא פשוט השם המסחרי של פינסטריד. זה כמו פפסי וקולה – אותו דבר, שם שונה. אז אם אתם תוהים “פינסטריד או פרופסיה?” – התשובה היא שזה בעצם אותו הדבר!

פרופסיה לפני ואחרי: האם זה באמת עובד?

שאלת מיליון הדולר! האמת היא שיש הרבה תמונות מרשימות של “פרופסיה לפני ואחרי” ברשת. אבל האם זה עובד לכולם? לא בהכרח. הנה כמה עובדות:

  • רוב המשתמשים רואים תוצאות אחרי 3-6 חודשים
  • התוצאות הטובות ביותר נראות אחרי שנה של שימוש קבוע
  • כ-80% מהמשתמשים מדווחים על עצירת נשירת השיער
  • כ-65% רואים צמיחה מחדש של שיער

חשוב לזכור שכל אחד מגיב אחרת לתרופה. אז אל תתאכזבו אם לא תהפכו לשעירים בן לילה!

פרופסיה תוצאות: מה אפשר באמת לצפות?

אוקיי, אז אתם מתלבטים אם להתחיל טיפול בפרופסיה. הנה מה שאתם יכולים לצפות לו:

  1. עצירת נשירת השיער: זאת המטרה העיקרית, והיא בדרך כלל מושגת
  2. עיבוי השיער הקיים: השיער שכבר יש לכם יכול להיראות עבה יותר
  3. צמיחה מחדש: בחלק מהמקרים, תראו צמיחה של שיער חדש
  4. שיפור הדרגתי: אל תצפו לנס בן לילה, זה תהליך שלוקח זמן

פרופסיה תופעות לוואי: מה המחיר של שיער מלא?

כמו כל תרופה, גם לפרופסיה יש תופעות לוואי אפשריות. חשוב שתדעו עליהן לפני שאתם מתחילים:

  • ירידה בחשק המיני (אצל כ-2% מהמשתמשים)
  • בעיות בזקפה (אצל פחות מ-2%)
  • כאבים באשכים (נדיר)
  • דיכאון (נדיר מאוד)

רוב תופעות הלוואי נעלמות עם הפסקת השימוש בתרופה. אבל תמיד כדאי להתייעץ עם רופא לפני שמתחילים טיפול. במרפאה של ד”ר זריאן, תוכלו למצוא את כל ההנחיות והליווי הדרושים כדי להבטיח החלמה מהירה ושיער בריא ושופע לאחר ההשתלה.

פינסטריד מחיר: כמה זה יעלה לכם?

בואו נדבר על כסף. פינסטריד (או פרופסיה) היא תרופה שצריך לקחת באופן קבוע, אז זאת השקעה לטווח ארוך. המחיר משתנה בין מדינות ובין בתי מרקחת, אבל בדרך כלל מדובר על:

  • כ-50-100 שקל לחודש בישראל
  • אפשר למצוא גרסאות גנריות זולות יותר
  • חלק מקופות החולים מכסות חלק מהעלות

זאת השקעה בעצמכם. אז תחשבו על זה כמו על מנוי לחדר כושר – רק שבמקום לעבוד על השרירים, אתם עובדים על השיער!

כדורים נגד נשירת שיער: האם פינסטריד היא האופציה היחידה?

פינסטריד היא לא האופציה היחידה ויש עוד אפשרויות בשוק. הנה כמה מהנפוצות:

  • מינוקסידיל: תרסיס או קצף שמגרה צמיחת שיער
  • ספירונולקטון: בעיקר לנשים, עוזר לאזן הורמונים
  • תוספי תזונה: ביוטין, אבץ, ברזל (יעילות מוגבלת)

מה שכן, פינסטריד נחשבת לאחת התרופות היעילות יותר, במיוחד כשמשלבים אותה עם מינוקסידיל.

לסיכום: האם פרופסיה ופינסטריד הם באמת הפתרון לנשירת שיער?

ובכן, הגענו לסוף המסע שלנו בעולם הפרופסיה והפינסטריד. האם הם הפתרון המושלם? לא בהכרח. האם הם יכולים לעזור? בהחלט, לרוב האנשים.

בסופו של דבר הטיפול בנשירת שיער הוא מרתון, לא ספרינט. פרופסיה ופינסטריד הם כלים יעילים, אבל הם לא קסם. הם דורשים סבלנות, עקביות, ומעקב רפואי.

לפני שאתם מתחילים טיפול,אנחנו ממליצים להתייעץ עם רופאים מומחים כמו ד”ר זריאן. בקליניקה נוכל לבדוק אם יש סיבה רפואית לנשירת השיער שלכם ולהמליץ על הטיפול שהכי מתאים עבורכם. בסוף, העיקר הוא שתרגישו בנוח עם עצמכם – כי הביטחון העצמי הוא התסרוקת הכי טובה שיש!

שאלות נפוצות

האם נשים יכולות להשתמש בפרופסיה?

בדרך כלל לא. פרופסיה לא מאושרת לשימוש בנשים, במיוחד בגיל הפוריות, בגלל הסיכון למומים מולדים.

כמה זמן צריך לקחת פרופסיה?

כל עוד אתם רוצים לשמור על התוצאות. הפסקת השימוש תגרום לחזרת הנשירה.

האם יש אלטרנטיבות טבעיות לפרופסיה?

יש כמה אפשרויות כמו שמן קיקיון או תמצית תה ירוק, אבל היעילות שלהן לא הוכחה מדעית כמו של פרופסיה.

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים על השתלת שיער

לקוחות ממליצים

רגע, רגע ,רגע! לפני שאתם הולכים אנחנו מזמינים אתכם לשיחת ייעוץ חינם עם המומחים שלנו שיעזרו לכם להבין כמה החלום שלכם קרוב!

השאר\י את הפרטים שלך ונחזור אליך בהקדם

דילוג לתוכן